Overvejer du at blive yogalærer? Her er alt du skal vide om uddannelsen

Går du og drømmer om at blive yogalærer? At begive sig ud i yogaens fantastiske verden er en enormt spændende og fantastisk beskæftigelse, som, af gode grunde, er blevet meget populært i Danmark. Som en yogalærer kombinerer du elementer som træning, mindfulness og spiritualitet i én og samme praksis.

Vil du være med til at sprede glæden med yogakunsten, så læs med her og bliv klogere på, hvad det kræver at tage en yogalæreruddannelsen

Hvad er yogauddannelsen?

Med en yogalæreruddannelse bliver du klædt på fra top til tå til at kunne undervise alle aldre i yogakunstens fantastiske univers. Yogalæreruddannelsen har eksisteret i Danmark i mange år og er blevet en særlig populær uddannelse at tage, da det er en praksis du kan arbejde med hvor som helst, også udover landets grænser!

Uddannelsen i sig selv består af en kombination af teori og praksis, hvor du bliver undervist i kroppens anatomi, den filosofiske aspekt bag yoga og, hvordan øvelserne udøves i praksis. Gennem yogalæreruddannelse får du en fundamental forståelse for, hvordan yogaens indvirkning funger på hele din krop og dit sind.

Selve uddannelsen tager sammenlagt 200 timer, hvor du bliver undervist af kompetente og erfaren yogalærere. I disse timer bliver du ekspert i yogaens oprindelse og baggrundshistorie, samt får en dybere forståelse for filosofien bag yoga, og hvilke fordele, der er ved praksissen. Du vil naturligvis også blive undervist i, hvordan du udøver de velkendte klassiske yogapositioner på måtte som lotus, kobra, hunden og mange flere.

Yoga som en livsstil

Uddannelsen som yogalærer er mere end bare en uddannelse. Filosofien bag praksissen giver dig et nyt livssyn, hvor velvære og sindsro er i fokus. Når du dyrker yoga bliver du fordybet i dit eget sind og undervises samtidig i at åbne andres sind gennem målrettede krops- og vejrtrækningsøvelser.

Yoga er en livsfilosofi som rummer masser af ældgammel visdom fokusere på, hvordan vi som mennesker kan opnå ro i sindet. Derfor er yogalæreruddannelsen ikke blot en undervisning i, hvordan man laver nogle bevægelser på en måtte, det er en fundamental måde, hvorpå man finder balance og ro i sindet og kroppen gennem fokuserede øvelser.

Hvordan kommer jeg i gang med min yogalæreruddannelse?

Der er ingen særlige krav til, hvem der kan gennemføre en yogalæreruddannelse. Du behøver hverken være særlig stærk, smidig eller have et forhenværende kendskab til yogaens verden. Med 200 timers fokuseret undervisning modtager du al nødvendigt kendskab til yogaens historie samt lærer de brugbare redskaber til at undervise i praksissen.

Uddannelsen er opdelt i 4 moduler, der alle består af spændende emner, som du vil fordybe dig i. Du har mulighed for at deltage i uddannelsen både fysisk og online, så du kan komme i gang med at uddanne dig, hvor end du befinder dig.

Er du interesseret i at blive yogalærer? Åbn din krop o dit sind og kast dig ud i en spændende ny uddannelse, så du snart kan sprede lykke og ro omkring dig med yogakunsten!