Forkæl dig selv med en botox-behandling

Trænger du til lidt selvforkælelse eller en vaskeægte mig-dag? Hvorfor ikke gå all in? Få passet børnene, giv dig selv en tur til frisøren og måske endda en botox-behandling? Læs med her.

Hvad er botox?
Botox er et populært navn for et giftstof, som man sprøjter ind i huden for at reducere rynker. Botox virker ved, at det mindsker musklernes evne til at trække sig sammen i det isolerede område, som det sprøjtes ind i. Det gør rynkerne mindre synlige. Typisk benytter man botox i pandefurene, mellem øjenbrynene eller omkring øjnene. Behandlingen med botox tager ikke lang tid at gennemføre, og kan godt være en smule ubehagelig. Benyttes botox rigtigt, er det kun de specifikke muskler, der er blevet behandlet, som lammes. Du kan ganske kort tid efter behandlingen mærke, at rynkerne i huden glattes ud. En behandling med botox varer i 3-4 måneder, og så skal den gentages. Du bør dog være opmærksom på, at en botox-behandling ikke hjælper på statiske aldersbetingede rynker eller rynker forårsaget af sollys.

Mulige bivirkninger ved botox

Botox er en rimelig sikker behandling, som praktiseres i det meste af verden. Priserne på behandlingen varierer, men uanset om du får en dyr eller billig botox behandling, bør du altid få den foretaget hos en seriøs behandler. Disse ved hvad de laver og kræver, at du ser en speciallæge inden behandlingen. Dette er for din egen sikkerheds skyld. Det er sjældent, at mennesker oplever alvorlige bivirkninger ved behandlingen. Typisk får de fleste en smule rødme, ligesom selve injektionen med botox kan svie. Det er meget sjældent, at en behandling med botox hos en seriøs behandler, er skyld i alvorlige bivirkninger. Har du fået botox i panden, kan du få en oplevelse af, at dine øjenbryn og øjenlåg hænger lidt. Det går over, så snart virkningen af botox aftager. Du bør aldrig få sprøjtet botox ind, hvis du for eksempel har en injektion, der hvor nålen skal føres ind. Eller hvis du på nogen måde er allergisk overfor indholdet i botox-præparatet.

Sådan foregår en behandling med botox

Har du besluttet dig for at prøve botox på egen krop, så skal du ringe og bestille tid hos dit foretrukne botox-studio. Du skal 2 døgn før behandlingen have en lovpligtig konsultation hos en læge. Herefter er du klar til at gå i gang med behandlingen, som tager 10 til 15 minutter at gennemføre. Er du ikke glad for nåle, så har mange behandlere heldig hjælp til at håndtere problemet. Men sørg for at nævne det under din konsultation. Herefter vælger du selv, hvor det er, du ønsker botox. For eksempel kan du få behandlet dine smilerynker, bekymringsrynker i panden eller få løftet pande eller øjenbryn.