Bo billigt som studerende

Som ny universitetsstuderende er der nok at tænke på. Du skal lære nyt stof og nye mennesker at kende, og det kan være udmattende nok for sig selv. For mange unge, danske universitetsstuderende er det dog også synonymt med at flytte hjemmefra og i egen bolig.

 

Drømmen om frihed trækker, men for mange kan det også hurtigt gå hen at blive et mareridt. Egen bolig er nemlig bestemt ikke billigt. Hvis man går rigtigt til problemet, kan man dog sagtens finde en måde at bo billigt som studerende i selv de dyreste danske storbyer.

Udnyt dine muligheder

Først og fremmest bør du være opmærksom på, at der tilbyder sig mange goder på boligmarkedet udelukkende i kraft af, at du er studerende. Der findes for eksempel billige ungdomsboliger forbeholdt studerende eller sågar kollegier til dig, der læser noget specifikt.

 

Kollegier i det hele taget kan dog være en god ide, da du får alle fordelene ved at bo uden mor og far, mens du samtidig kan bo billigt og småt. Du har venner og køkken lige uden for døren, men du kan også være dig selv, når du har lyst. Start derfor gerne med at se, om ikke der skulle være et værelse til leje på et kollegium i nærheden af dit studie.

 

Hvis kollegielivet ikke tiltaler dig, er der heldigvis også stadig flere privatpersoner, der sætter et værelse til leje. Det har mange af de samme fordele som det at bo kollegie: Du har alt hvad du skal bruge på værelset, men du har desuden adgang til fællesarealer som køkken og toilet, om end på mindre skala.

Find roomie

En anden måde du kan reducere dine boligomkostninger er ved at finde en roommate. Find en skøn og dejlig roommate som du kan dele huslejen med, så behøver du kun at betale halvt så meget. Find roommate er derfor også en god taktik, hvis du er træt af at bo langt uden for bymidten eller på for lidt plads. Det kan dog også være svært at finde en roomie. Det er internettet heldigvis ved at lave om på. Hvis du godt kunne tænke dig at bo med en roomie, så find roomie online. I dag er der nemlig op til flere tjenester online, der kan hjælpe dig med at find roomie.

 

Det betyder altså, at du ikke nødvendigvis behøver at kende din roomie, før I bliver bofæller. Det kan dog være en god ide at møde dem et par gange inden alligevel. Selvom du mestendels leder efter en roomie af praktiske hensyn, er det nemlig vigtigt, at I har det godt sammen. Hvis ikke du og din roomie har bare nogenlunde ens vaner, når det kommer til oprydning, opvask og sengetider, kan det være årsag til store mængder frustration. Læs derfor gerne deres opslag nøje igennem, før du kontakter en potentiel roomie, og mød dem også gerne inden. Med den rigtige roomie kan du dog få både en billig bolig og en ven for livet.