Sådan indretter du den perfekte terrasse

At have en terrasse er utrolig skønt. Man får lige pludselig mere brugbar plads i hjemmet, og det kan næsten føles som en udvidelse af huset.

For at få en god og velfungerende terrasse kræver det dog, at du ved hvordan du skal indrette og designe den. I Danmark kan vi jo ikke komme udenom, at vejret er noget ustadigt. Det kan regne, blæse og være fuld sol på én og samme dag. Det stiller også nogle krav til din terrasse, hvis den ikke blot skal være brugbar på de varmeste sommerdage. Har du brug for nogle tips til indretningen af din terrasse, så læs med her.

Et tørt underlag

Først og fremmest skal du have et underlag til din terrasse. De fleste vælger enten fliser eller træ og der er fordele og ulemper ved begge. Hvad du skal vælge, afhænger af hvad du bedst kan lide og hvad der passer til dit hus.

Du kan vælge enten selv at etablere din terrasse eller få en håndværker til at gøre det.

Afskærmning for vind og vejr

For at terrassen bliver brugbar, skal du sørge for, at den er afskærmet for vind og vejr. Det er f.eks. en god idé at sætte et hegn, en hæk eller en mur op langs én af terrassens sider, hvis terrassen er meget eksponeret for vind.

Du har garanteret også placeret din terrasse efter hvornår solen rammer den. Det er nemlig utrolig dejligt at have en terrasse, der får massevis af sollys. Nogle gange er det dog også rart at have noget skygge. Af den grund er det en god idé at investere i noget solafskærmning. Med solafskærmning har du nemlig mulighed for at afskærme for solen, når den bliver for skarp i løbet af dagen.

Der findes mange forskellige slags solafskærmninger. Nogle er elektriske markiser, som du kan rulle ind og ud efter behov. Nogle skal rulles ind og ud manuelt og andre kan man ikke slå ind og ud. Hvilken form for solafskærmning der er rigtig for dig, ved kun du. Vælg den solafskærmning der giver mest mening for dig og den måde du bruger din terrasse på.

Med en god og praktisk solafskærmning undgår du også at blive solskoldet, hvis du sidder og nyder en kop kaffe på terrassen. Det smarte ved en solafskærmning er også, at nogle af dem også kan give ly for regn.

Gør terrassen hyggelig

Terrassen skal også være indbydende. Derfor skal du sørge for, at den ser hyggelig ud og er behagelig at bruge. Først og fremmest skal du have nogle gode og behagelige terrassemøbler, så du behageligt kan opholde dig på din terrasse. En bænk, nogle hynder og et terrassebordssæt vil være helt ideelt.

Du kan også gøre terrassen hyggelig med forskellige former for pynt. Nogle store krukker med flotte planter og blomster kan virkelig peppe en lidt kedelig terrasse op. Du kan også hænge en lyskæde eller to op, for at skrue helt op for hyggefaktoren.