Dette skal du vide om edderkopper

Er du bange for edderkopper? Frygter du dem ligefrem? Eller er du måske blot interesseret i dem? Ligegyldigt hvad skal du læse med her. Det er vigtigt at have en masse info om det lille kryb, da de er helt normale i mange lande verden over – inklusive Danmark. Selvom du kan synes at de er skræmmende, så gør de faktisk i de fleste tilfælde slet ikke noget, og de er uden tvivl lige så bange for dig, som du er for dem. Hvis du ønsker at vide mere om edderkopper, så tag et kig længere nede, ellers så kan du klikke her for mere info.

 

Edderkopper er glade for mørke og insekter

De små kryb er rigtig glade for mørke steder. Det er de, fordi de gerne vil skjule sig for alt og alle. De er nemlig lige så lidt interesseret i dig, som du måske er i dem. Om du er bange for dem eller ej, så er det aldrig særlig belejligt at have nogen former for kryb inde i sit hus eller sin lejlighed. Men de er der. De gemmer sig rundt omkring, hvor de kan komme til det, og så bruger de størstedelen af deres tid på at spinne deres spind. Deres spind bruger de til at fange insekter som de kan fortære og give til deres unger. Unger får de som alle arter ved at formere sig, og dette har resulteret i, at der faktisk findes over 500 arter og 21.000 milliarder edderkopper i Danmark. Dog er der ingen af disse, der er giftige for mennesker, så du behøver ikke være rationelt bange for dem. Når de skal formere sig, så ender det dog på en speciel måde. Når parringen er færdig, spiser hunnen nemlig i langt de fleste tilfælde hannen. Nogle gange gør hun det endda imens parringen stadig er i gang.

 

Du må ikke slå dem ihjel

Edderkopper kan være utrolig frygtindgydende for nogen, og for andre er de der bare. Hvis du virkelig er bange for dem, så kaldes det araknofobi. For nogen kan de også bare føles rigtig ubelejlige, hvis der eksempelvis er kommet så mange, at de kan betragtes som skadedyr. Medmindre du er virkelig uheldig, eller hvis du bor et bestemt, hvor der er mange af dem, så kan du dog sagtens undgå dem ved hjælp af grundig rengøring. De hader nemlig alt hvad der lugter af renhed og mennesker.

 

Medmindre de er blevet til deciderede skadedyr for dig, så skal du ikke slå edderkopperne ihjel. For det første siger man, at der blot kommer en større edderkop ind i din bolig, hvis først du har slået én ihjel. For det andet har det vist sig, at det ikke særlig godt for økosystemet at dræbe edderkopperne. Fugle og andre dyr lever nemlig af dem. Desuden er edderkopperne med til at holde mængden af myg og insekter nede. Derfor kan det være en bedre idé at fange dem og sætter dem ud i haven, hvor de kan være med til at gavne planeten og fødekæden.