Den ultimative guide til at slippe af med myrer

Vi kender det alle sammen: Kriblende myrer overalt med det samme, der ligger noget sødt fremme i mere end fem minutter. Problemet opstår især om sommeren, men desværre er der nogen, der døjer med myrer størstedelen af året. Os selv inklusiv.

Sidste sommer blev det alligevel for meget for min mand, Bo. Han hader insekter, og synes ikke, at det kunne være rigtigt, at vi skulle have myreinvasion 75% af året. Det måtte jeg give ham ret i. Derfor gik vi i gang med at undersøge, hvad vi gjorde forkert, og hvad man selv kan gøre, når uheldet er ude.

 

Find ud af hvor myrerne bor!

Har du først fået besøg af myrer, kommer de igen hvert år. For at komme dem helt til livs bliver du nødt til at finde deres myretue, samt finde ud af hvordan de kommer ind i dit hjem. For nogle går jagten på myretuen hurtigt. For andre er det en langsom og bøvlet affære.

Kan du ikke overskue at lokalisere, hvor myrerne kommer fra, kan du altid få hjælp til bekæmpelse af myrer hos en professionel skadedyrsbekæmper. De har mange års erfaring med bekæmpelse af alle slags insekter og skadedyr, der ødelægger de danske hjem – og så er de oftest til at betale sig fra.

 

Fjern deres hjem

Når du har lokaliseret boet, er det en god idé at få det væk på den ene eller den anden måde. Den nemmeste måde at få bugt med myrerne på er at hælde kogende vand ned i boet. Det vil omgående dræbe alle myrer, vandet kommer i kontakt med.

Er du ikke helt så koldblodig, kan du også hælde normalt vand ned i boet med jævne mellemrum. Det fugtige miljø vil få myrerne til at flytte væk, men der er ingen garanti for, at de ikke laver et nyt bo tæt på dit hus og fortsætter deres invasion.

 

God hygiejne holder dem væk

Hvis du vil undgå myrer i dit hus, er det vigtigt at have god hygiejne i dit hjem. Særligt i køkkenet hvor de små skadedyr bliver tiltrukket af mad, der ligger fremme. Sørg derfor altid for at få skyllet madrester godt af tallerkener, gør håndvasken rent, og pak altid overskydende mad væk med det samme.

Har du alligevel problemer med myrer, kan du med fordel strø kanel, peber og kaffegrums ud over de områder, hvor de kribler frem. Myrer kan ikke lide lugten af peber, kanel og kaffegrums, så det burde kunne holde dem på afstand for en stund.

 

Hjemmelavet myregift

Hvis du ikke har råd til at få besøg af en professionel skadedyrsbekæmper, kan du købe myregift. Myregift er dog ikke helt billigt, så du kan spare penge ved at lave din egen hjemmelavede nyregift. Det er enkelt og nemt. Det eneste, du skal blande, er:

  • 1 dl. Sukker
  • 1 dl. Vand
  • 2 pakker gær

Lad den færdige blanding stå hvor myrerne færdes, særligt tæt på deres bo. Så tager myrerne giften med ned i deres bo. Så vil du blive dit skadedyrsproblem kvit på ingen tid.

Vi håber, du kunne bruge vores myrebekæmpelse guide. Held og lykke med skadedyrsbekæmpelsen!